Alleen voor abonnees

Tik hieronder een websleutel die bovenaan op blz. 1 van een gedrukte Kits staat.

websleutel kits
  
Artikel van de week
Archief
Woordenlijst
Wereldkaarten

Wat is Kits?

Kits lezende kinderen

Kits lezende kinderen

Kits cover

Kits binnenpagina

IdeeŽnwijzer Kits


Met Kits wegwijs in de actualiteit ...

Kits is een tweewekelijkse krant voor jongeren van 10 tot 14 jaar, die al 29 jaar
bestaat. Kits verschijnt  om de twee schoolweken (= 18 keer per schooljaar) en bevat 4 keer een dossier over een actueel thema.

Kiezen voor Kits is kiezen voor kwaliteit

Dit schooljaar zijn zowel de inhoud als de vormgeving van Kits grondig vernieuwd.

Kits is opgedeeld in 4 rubrieken: Mens en Maatschappij, Binnenland, Buitenland en Wetenschap. De artikels zijn heel goed bruikbaar in de lessen Wereldoriëntatie, Actualiteit, Taal en Godsdienst/Zedenleer.

De bijlage Kits+ verschijnt 4 keer per jaar en belicht een actueel thema op 4 pagina's. In het schooljaar 2018-2019 zijn de thema's: Wereldoorlog I, Gamen, Het menselijk lichaam en Bedreigde dieren. Het thema wordt toegelicht en uitgediept in vele artikels en een paginagroot interview.

Hilde Vandermeeren is de hoofdredacteur van Kits. Deze bekende jeugdauteur won al vele prijzen. Hilde volgt de actualiteit op de voet en selecteert items die jonge tieners interesseren. De levendige schrijfstijl en de aantrekkelijke lay-out trekken ook moeilijke lezers over de streep.

Nog veel meer nieuws op www.kits.be

Op deze website wordt elke donderdag 1 groot nieuwsartikel geplaatst, dat enkel zichtbaar is voor Kits-abonnees. Op pagina 1 van Kits staat hoe je kan inloggen. Een woordenlijst, een quiz, een poll en een wereldkaart maken de kinderen verder wegwijs in de actualiteit.

Waarom kies jij voor Kits?

Mauro (11 jaar): Dankzij mijn Kits-krant weet ik wat er in ons land en de wereld gebeurt. Bovendien vind ik de dossiers (zoals dat over 100 jaar na WO I) heel boeiend.


Klaartje (11 jaar): Via de Kits-krant verzamel ik interessant materiaal voor in de lessen. Op de Kits-website lees ik elke schooldag het nieuws van de dag.

Ideeënwijzer, de handleiding voor leerkrachten

Bij Kits bestaat ook een tweewekelijkse handleiding voor de leerkracht: Ideeënwijzer. Abonnees kunnen deze downloaden als ze zich aanmelden op de Kits-website met een code die wordt meegedeeld in het nieuwste nummer. Ideeënwijzer
bevat elke keer 3 of 4 uitgewerkte lessuggesties en minstens 4 kant-en-klare kopieerwerkbladen met sleutel.

Gedifferentieerd materiaal: elke keer 3 werkbladen op een gemakkelijker niveau en 1 of 2 werkbladen op een moeilijker niveau. D
aarnaast is er elke keer een Kits-nieuwsquiz met 8 meerkeuzevragen.

Deze handleiding biedt de leerkracht bruikbaar materiaal om in de klas rond onderwerpen uit de actualiteit te werken, binnen het kader van het leerplan. De motivatie, doelstellingen en werkwijze worden uitgebreid beschreven.

Prijzen schooljaar 2018-2019

Kits
op school: € 19,50
thuis: € 23,50

Ideeënwijzer: € 16,50
of gratis bij elke bestelling van 10 of meer Kitsen

Leerkrachtenabonnement (Kits + Ideeënwijzer):
op school: € 33,00
thuis: € 37,00

 

Poll van de week
actuaquiz
stripvandeweek
Sleutels
  |  Home  |  Mail ons  |  |
  |  Privacybeleid  
|  Ideeënwijzer  |  Andere tijdschriften  |
www.eenhoorn.be
Designed by Oranje